Zapečené cukety s paprikami, ricottou a mozzarellou
80 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
 - 150gramůŠpenátový protlak mražený
 - 300gramůCuketa
 - 1lžičkaSůl
 - 100gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 500gramůPaprika červená
 - 200gramůSýr Ricotta
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 125gramůMozzarella
 - 1lžíceBazalka
 - 5kusůVejce slepičí
 - 1stroužekČesnek
 - 6lžicOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do vody asi na 15 minut. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, povaříme je v osolené vodě 2 minuty, zchladíme a osušíme.
 - 2Do riccoty vmícháme vejce, rozmrazený špenát, pepř, sůl a pokrájená rajčata. Přidáme polovinu prolisovaného česneku. Na každý plátek cukety dáme lžíci sýrové hmoty, plátky stočíme.
 - 3Závitky urovnáme do vymazané zapékací mísy. Rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme vymačkané houby, na kostičky rozkrájené papriky a nasekanou bazalku. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme připravené závitky.
 - 4Pokrm pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, posypeme na kostky krájenou Mozzarellou, ještě 5 minut zapékáme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.