Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou
40 min.
Ingredience
- 450gramůHříbky čerstvé
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 30gramůČesnek
- 25gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
- 2Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.