Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 200gramůLasagne
- 7lžicOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 450gramůHouby čerstvé
- 2kusyČesnek
- 90gramůStrouhanka
- 150mililitrůMléko polotučné
- 6lžicSýr Parmezán
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOříšky piniové
- 2lžíceMandle plátky
- 1kusCibule
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůSýr Ricotta
- 150gramůOlivy černé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však jen 3 minuty. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme pojkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nahrubo krájené olivy, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Vaříme 4 minuty. V jiném hrnci na másle opečeme nadrobno rozkrájené houby a česnek. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce oleje, ricottu, houbovou směs a 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu. Osolíme a opepříme. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku a vrstvíme lasagne i houbovou směs. Pokapeme zbylým olejem, posypeme zbylým Parmezánem, piniovými oříšky, mandlemi a 25 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.