Zapečené nudle s vepřovým masem
70 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůCeler bulvový
- 200gramůVepřová kýta
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůVepřová uzená plec
- 100mililitrůKečup
- 100gramůSýr Čedar
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyNové koření mleté
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření těstovin
- 350gramůNudle široké
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na vymazání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do vroucí osolené vody, vaříme přibližně 15 minut. Poté je scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vepřové a uzené maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
- 2V kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové maso a za stálého míchání osmažíme do zlatova. Poté vmícháme uzené maso, celer, česnek, kečup, pepř, sůl a nové koření. Směs promícháme, krátce osmažíme. Do zapékací mísy vložíme polovinu nudlí, posypeme masovou směsí a překryjeme druhou polovinou nudlí. Směs posypeme sýrem, v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.