Zapečené rybí filé s bramborami
70 min.

Ingredience
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 450gramůBrambory
- 250gramůTuřín
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 150mililitrůVývar rybí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 450gramůFilé rybí
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory a tuřín vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 2Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu a filé na kostky. Krevety uvaříme a vyloupeme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a cuketu a restujeme 4 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem s vývarem. Přivedeme k varu a přimícháme smetanu, přidáme rybu a povaříme 5 minut. Do směsi vmícháme krevety, zakápneme tabascem, přisypeme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme jednou projít varem.
- 4Směs vlijeme do pekáčku a posypeme polovinou strouhaného sýra. Na směs rozetřeme kaši z brambor a tuřínu, zasypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct.
- 5Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
- 6Upravíme na talíře, zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.