Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem
50 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůMrkev kořen
- 500gramůFilé rybí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůŠalotka
- 80gramůPórek
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůJogurt bílý
- 150gramůZakysaná smetana
- 40mililitrůVíno bílé
- 60gramůHořčice staroanglická
- 25gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 40gramůEstragon
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, jarní cibulku posekáme, Ementál nastrouháme, estragon nasekáme na jemno, mrkev rozkrájíme na plátky, rybí filé na větší čtverečky. Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pikantní hořčicí a necháme 10 minut odležet.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, pórek, jarní cibulku, mrkev a osmahneme. Přiložíme filé, posypeme polovinou estragonu a smažíme ještě asi 5 minut. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
- 3Pekáček vymažeme tukem, vsypeme rybí směs se zeleninou, do smetany vmícháme jogurt, vejce, víno a nalijeme do pekáčku, posypeme Ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut.
- 4Jednotlivé porce posypeme zbylým estragonem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.