Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, jarní cibulku posekáme, Ementál nastrouháme, estragon nasekáme na jemno, mrkev rozkrájíme na plátky, rybí filé na větší čtverečky. Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pikantní hořčicí a necháme 10 minut odležet.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, pórek, jarní cibulku, mrkev a osmahneme. Přiložíme filé, posypeme polovinou estragonu a smažíme ještě asi 5 minut. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Pekáček vymažeme tukem, vsypeme rybí směs se zeleninou, do smetany vmícháme jogurt, vejce, víno a nalijeme do pekáčku, posypeme Ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut.
  • 4
    Jednotlivé porce posypeme zbylým estragonem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.