Zapečené tagliatelle s ricottou
50 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 600gramůSýr Ricotta
 - 2špetkyMuškátový oříšek
 - 1,5lžíceVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na těstoviny
- 500gramůTagliatelle
 - 1,5litryVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na zapékání
- 40mililitrůOlej rostlinný
 - 60gramůSýr Parmezán
 - 80gramůMáslo čerstvé
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
52 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
31 mg
Cukr
568 mg
Postup přípravy
- 1Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Tagliatelle scedíme a necháme okapat. V misce promícháme ricottu s vroucí vodou, solí a muškátovým oříškem dohladka.
 - 2Do olejem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě tagliatelle a sýrovou omáčku tak, aby navrchu byla omáčka. Směs posypeme parmezánem, poklademe lístky másla a zapékáme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.