Zapečené uzené maso s chřestem
120 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
 - 400gramůBrambory
 - 250gramůChřest zelený
 - 200gramůKedlubna
 - 250gramůMrkev kořen
 - 150gramůHrášek
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůSýr Eidam cihla 45%
 - 250gramůMoravské uzené maso
 - 1lžíceStrouhanka
 - 7gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso a brambory ve slupce uvaříme. Zeleninu — chřest, kedlubnu a mrkev — očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme v masovém vývaru, když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní hrášek a vývar se zeleninou ochutíme solí a pepřem.
 - 2Pekáč s vysokým okrajem nebo širokou ohnivzdornou mísu vytřeme nebo vylejeme máslem a vysypeme strouhankou. Do takto připravené mísy nebo pekáče rozložíme uzené maso, na které navrstvíme zeleninu, potom vše podlijeme trochou vývaru z masa a zeleniny a posypeme strouhaným sýrem.
 - 3V předehřáté troubě na 200 °C pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.