Zapečený bramborák
70 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
- 40gramůSádlo škvařené
- 2kusyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1372 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
266 g
Vláknina
15 g
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C, pekáč vymažeme sádlem.
- 2Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, slijeme, přidáme rozšlehané vejce, mouku, sůl a koření. Pečlivě promícháme a těsto vlijeme do vymazaného pekáče.
- 3Bramborák pečeme zhruba 40 minut, poté obrátíme a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.