Zapečený fenykl s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
 - 2lžícePetržel - nať
 - 100gramůSýr Parmezán
 - 150gramůZakysaná smetana
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 4kusyRajčata
 - 1kusVejce slepičí
 - 2lžíceHořčice
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 200gramůSýr smetanový 65%
 - 1stroužekČesnek
 - 2lžícePažitka
 - 2lžíceKopr čerstvý
 - 1,2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu.
 - 2Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme.
 - 3Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.
 - 4Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.