Zapečený květák s houbami
50 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme v osolené vodě a okapaný jej rozdělíme na růžičky.
- 2Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme je a okořeníme pepřem, kmínem a špetkou muškátu. Houby promícháme s květákem a směs vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy,
- 3Krátce zapečeme v troubě, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a dopečeme dozlatova.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.