Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci
50 min.
Ingredience
- 300gramůChléb konzumní
 - 4lžíceOlej olivový
 - 8stroužkůČesnek
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř bílý
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1špetkaPaprika mletá pálivá
 - 1litrBujón natur hovězí
 - 4kusyVejce slepičí
 - 200gramůŽemle tuková
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžícePetržel kudrnka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
353 mg
Cukr
572 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý chleba pokrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Z pánve opečený chléb vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, sladkou a pálivou papriku. Všechny ingredience zalijeme horkým hovězím bujónem a polévku povaříme 20 minut při mírné teplotě. Potom ji rozdělíme do keramických misek. Do každé rozklepneme vejce a všechny misky dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
 - 2Polévku zapékáme 10 minut při 220 °C.
 - 3Mezitím omyjeme petrželku kudrnku a pokrájíme ji nadrobno. Žemle pokrájíme na malé kousky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
 - 4Každou porci polévky ozdobíme petrželkou a přidáme osmažené kostičky žemle.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.