Zapékaná čekanka
40 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 150gramůMascarpone
- 4kusyČekanka
- 4plátkySýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 4plátkyŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vykrojíme tvrdý střed z čekanky. Poté osmahneme na másle, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme.
- 2Vyndáme čekanky z hrnce, každou zabalíme do plátku šunky a položíme do máslem vymazaného pekáče.
- 3Vyvaříme vývar na polovinu, vmícháme do něj mascarpone a směsí přelijeme čekanky.
- 4Poklademe je ementálem a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.