Zapékaná parma
60 min.
Ingredience
- 800gramůParma
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůStrouhanka
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůPetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
402 mg
Cukr
900 mg
Postup přípravy
- 1Vybereme menší rybu, očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a potřeme olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
- 2Rybu zasypeme šalotkou a petrželkou, poklademe plátky žampionů, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vínem a posypeme lehce strouhankou.
- 3Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Občas můžeme podlévat vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.