Zapékaná ryba s brambory
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
 - 1lžičkaSůl
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžícePetržel - nať
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 500gramůOkoun - filety
 - 3lžíceStrouhanka
 - 2stroužkyČesnek
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 2V menším hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a 10 vteřin smažíme. Odstavíme, přidáme nasekanou petrželku a pepř.
 - 3Filé ze sumce, okouna nebo flundry nakrájíme na proužky asi 2,5 cm silné. Zapékací formu vytřeme máslem. Plátky brambor necháme okapat, rozprostřeme na dno formy a pokapeme částí petrželkového másla.
 - 4Proužky ryby dáme na brambory, zakapeme máslem, osolíme, formu zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Strouhanku promícháme se zbytkem másla.
 - 5Pokrm vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a posypeme strouhankou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme bez zakrytí ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka. Podáváme rovnou z formy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.