Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dušená
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 1špetkaCukr krupice
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
 - 500gramůŠtika obecná
 - 600mililitrůVoda pitná
 - 1,5lžíceProtlak rajčatový
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
849 mg
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže.
 - 2Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu.
 - 3Z poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a sůl. Směs nalijeme na maso s rýží, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
 - 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.