Zapékaná vejce s houbami
50 min.

Ingredience
- 50gramůSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5šálekHouby čerstvé
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
506 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, očištěné a nakrájené houby a sůl. Dusíme doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme. Uvařená vejce podélně rozpůlíme, žloutky prolisujeme a smícháme s dušenými houbami.
- 3Směs naplníme do bílků, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- 4Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.