Zapékaná zeleninová směs

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu rozčtvrtíme, očistíme brambory, mrkev a kedlubny a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Brambory rozšťoucháme, zpracujeme se smetanou a měkkým máslem, přidáme žloutky a nasekanou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
  • 3
    Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.