Zapékané brambory s krocaním masem
80 min.

Ingredience
- 500gramůKrocaní maso pečené
- 600gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyČesnek
- 150gramůSýr Brynza
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky.
- 2Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut.
- 3Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.