Zapékané brambory s krocaním masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut.
  • 3
    Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.