Zapékané hříbky
45 min.

Ingredience
- 2šálkyHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,33šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
974 mg
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Na ohnivzdorné pánvi rozehřejeme lžíci másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby (nejlépe hřiby), osolíme a dusíme doměkka.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a uvaříme hustší omáčku. Přilijeme ji k houbám a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
- 3Dáme do trouby zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.