Zapékané lasagne s hovězím masem
55 min.
Ingredience
- 0,5kilogramLasagne
- 0,5litrZakysaná smetana
- 100gramůMozzarella
- 1kusCibule
- 0,5kilogramHovězí maso mleté
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 1,5decilitryVíno červené
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstBazalka
- 1hrstMajoránka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
47 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme najemno.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku, majoránku a bazalku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a najemno nasekáme.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme mleté hovězí maso. Pak k němu přidáme nakrájenou cibuli a celer i prolisovaný česnek, vše promícháme a 3 minuty smažíme. Směs v pánvi zaprášíme moukou, ještě krátce osmahneme a potom podlijeme vývarem a červeným vínem, dochutíme pepřem a solí a na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Do omáčky pak vmícháme rajčatový protlak a bylinky a ještě 10 minut provaříme.
- 4Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozložíme lasagne, na ně dáme část směsi z pánve, přelijeme smetanou a zakryjeme další vrstvou lasagní. Přidáme další část masové směsi, smetanu a lasagne a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia.
- 5Upečené lasagne s masovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.