Zapékané nudle prokládané špenátem a kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- Čerstvý špenát
- 1,5litryVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 200gramůŠpenát listový čerstvý
 
 - Na vytření pekáčku
 - Na zalití
- 2kusyVejce slepičí
 - 1lžíceZakysaná smetana
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř bílý
 
 - Restované maso
- 170gramůKuřecí prsa
 - 2stroužkyČesnek
 - 0,5lžíceOlej slunečnicový
 - 1špetkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2špetkyChilli koření mleté
 
 - Vařené nudle
- 1,5litryVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 100gramůTěstoviny Tagliatelle
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 2.5l vody se solí. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle (tagliatelle) a uvaříme je podle receptu al dente (na zkus). Vaříme je přibližně 10 minut. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 2Z omytých špenátových listů odkrojíme stonky. V kastrólu přivedeme k varu přibližně 1.5l osolené vody. Jakmile se začne vařit, vložíme do vody špenátové listy a povaříme je necelou minutu. Pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na proužky.
 - 3Omyté kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozehřátém oleji kuřecí nudličky zprudka orestujeme dozlatova. Pak přidáme nadrobno pokrájený česnek a společně restujeme 1 minutu. Maso pak osolíme, ochutíme pepřem a chilli.
 - 4Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem, na dno rozložíme 1/2 uvařených nudlí, na ně dáme 1/2 špenátových listů, na který rozložíme restované maso, na něj dáme zbytek špenátových listů a překryjeme je zbylými nudlemi.
 - 5V misce rozkvedláme 2 vejce s 1 lžící zakysané smetany, solí a peřem. Nudle přelijeme vejci a pekáček s nudlemi vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova až zlatohněda, kůrka by měla být křupavá.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.