Zapékané ratatouille
85 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
 - 500gramůBrambory
 - 1kilogramPaprikové lusky čerstvé
 - 1lžičkaMajoránka
 - 150mililitrůZakysaná smetana
 - 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1lžičkaSůl
 - 1litrVoda pitná
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 100gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1lžíceOlej olivový extra panenský
 - 2kusyCibule
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 2Očištěné papriky rozkrájíme na kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na špalíky. Orestujeme na oleji.
 - 3Omyté bylinky natrháme, smícháme je se žloutky, kysanou s sladkou smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu dávky nastrouhaného sýru.
 - 4Část brambor urovnáme do vymaštěného pekáčku. Na ně dáme část paprik a cibule, přikryjeme bramborami, nahoru znovu dáme zeleninu. Vše posypeme zbylým sýrem.
 - 5Pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.