Zapékané vepřové kotlety
55 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 2Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.
- 3Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.
- 4Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.