Zapékanky
65 min.
Ingredience
- 200gramůMaso mleté - mix
 - 100gramůOmáčka boloňská
 - 200gramůLečo sterilované
 - 4lžíceKečup
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 4kusyBageta
 - 200gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1kusPórek
 - 4lžíceKapie
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.
 - 3Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.
 - 4Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.