Zapékaný fenykl s mozzarellou
55 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 150gramůMozzarella
- 50gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
491 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme košťály. Takto upravený jej necháme povařit ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté slijeme a necháme okapat. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Piniové oříšky necháme na suché pánvi opražit.
- 2Máslo rozehřejeme na pánvi, posypeme moukou a za pečlivého míchání připravíme jíšku. Vlijeme do ní smetanu a mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce povaříme.
- 3Uvařený fenykl urovnáme do zapékací mísy, polijeme připravenou omáčkou a překryjeme plátky mozzarelly. Necháme zapéct při 250°C 10minut.
- 4Servírujeme posypané piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.