Zapékaný květák s houbami a sýrem
50 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůPetržel - nať
 - 50gramůTuk
 - 3kusyVejce slepičí
 - 1šálekMléko polotučné
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2kusyKvěták
 - 100gramůSýr krémový
 - 1lžičkaSůl
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.
 - 2Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.
 - 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.
 - 4Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.