Zapékaný květák s houbami a sýrem
50 min.

Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 50gramůTuk
- 3kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyKvěták
- 100gramůSýr krémový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.
- 2Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.
- 4Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.