Zapékaný patizon s uzeným masem
45 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůUzené maso vařené
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůZakysaná smetana
- 0,5kusPatison
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na nudličky nakrájenou polovinu očištěného patizonu. Krátce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájené uzené vařené maso, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Promícháme, přidáme česnek utřený se solí a opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou.
- 2Pokrm zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.