Závin s cibulí a pivním sýrem
40 min.
Ingredience
- 1lžíceKmín celý
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka polohrubá
- 6kusůCibule
- 250gramůHera
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůSýr Krkonošský pivní
- 250gramůTvaroh měkký
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
60 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.
- 3Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.
- 4Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.
- 5Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.