Závin s cibulí a pivním sýrem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
60 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.
  • 3
    Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.
  • 4
    Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.
  • 5
    Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.