Závin se špenátem a vejci
65 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
 - 3kusyVejce slepičí
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 200gramůAnglická slanina
 - 250gramůSýr Gouda 45%
 - 1lžičkaPepř 4 barev
 - 500gramůListové těsto
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
82 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na obdélník.
 - 2Anglickou slaninu nadrobno nakrájíme, osmahneme dozlatova a přidáme omyté špenátové listky. Mírně podusíme a necháme vychladnout.
 - 3Na jednu stranu listového plátu položíme natvrdo uvařená, oloupaná vejce, mezi ně rozprostřeme podušenou směs a posypeme nastrouhaným sýrem a solí. Těsto svineme do závinu, povrch potřeme žloutkem a posypeme nadrceným pepřem 4 barev.
 - 4Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.