Závin z bramborového těsta plněný zelím
80 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 530gramůMouka polohrubá
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůMléko polotučné
- 3špetkySůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kilogramZelí kysané
- 10gramůHrozinky
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 40gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMandle plátky
- 60gramůCibule
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vystydnout. Poté rozmačkáme na kaši. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Bramborovou kaši smícháme s 500 g mouky a kypřicím práškem. Do těsta vpracujeme mléko, máslo a špetku soli. Těsto necháme odpočinout na teplém místě. Olej rozpálíme a osmahneme na něm do změknutí cibuli, poté přidáme zelí, osolíme a přiklopené dusíme 6 minut. Pak zaprášíme zbylou moukou, dobře promícháme a podlijeme 50 ml vody. Osolíme, přidáme hrozinky a dusíme do změknutí. Poté dochutíme cukrem, octem a okořeníme. Těsto rozválíme na silnější plát, potřeme zelnou nádivkou a srolujeme. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme při 200 °C 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.