Závin z mletého masa
80 min.

Ingredience
- 0,25kusCibule
- 1kusStrouhanka
- 1kusSůl
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůVepřová uzená plec
- 500gramůTelecí plec
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso umeleme každé zvlášť. Do každého přidáme jedno ušlehané vejce, osolíme, přidáme trochu strouhané cibule, dle chuti okořeníme, polovinu namočené a vymačkané žemle a dle potřeby strouhané housky. Směsi řádně promícháme.
- 2Pomastíme pergamenový papír, rozetřeme na něj vrstvu směsi z hovězího masa, na ni dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa. Posypeme na drobno nakrájeným uzeným masem a nasekanými vařenými vejci.
- 3Plát sbalíme jako závin, papír sejmeme, závin vložíme na rozehřátý tuk do pekáče a upečeme.
- 4Závin podáváme teplý i studený nakrájený na stejné plátky.
- 5Jako přílohu k teplému závinu podáváme dušenou zeleninu nebo smažené brambory a saláty.
- 6Ke studenému závinu podáváme chléb, sladkokyselé okurky a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.