Závitky z roštěné plněné slaninou
90 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
 - 100gramůCibule
 - 400gramůZelí kysané
 - 2lžíceHořčice Dijonská
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme.
 - 2Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce.
 - 3Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem.
 - 4Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.