Zázvorový koláč s mrkví a sýrovou polevou
175 min.
Ingredience
- Koláč
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 230gramůMrkev kořen
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceZázvor mletý
- 60gramůRozinky tmavé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 2lžícePomerančová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- Na ozdobu
- 1lžíceZázvor kandovaný
- 1lžíceZázvor mletý
- Příprava pečení
- Sýrový krém
- 230gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Koláčovou formu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Koláč: Mrkev a zázvor očistíme a nastrouháme. Kandovaný zázvor nakrájíme na kousky. Do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletý i strouhaný zázvor (lžíci strouhaného zázvoru necháme na konečnou ozdobu), a špetku soli. Do mísy dále přidáme strouhanou mrkev, rozinky a cukr. V druhé misce smícháme olej s vejci a s pomerančovou šťávou. Roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého těsta, které urovnáme do připravené formy a pečeme asi 75 minut.
- 3Sýrová poleva: Smetanový sýr rozmícháme dohladka s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.
- 4Konečná ozdoba: Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Vychladlý koláč potřeme sýrovým krémem, ozdobíme nastrouhanou mrkví a kandovaným a mletým zázvorem. Servírujeme nakrájený na klínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.