Zázvorový koláč s mrkví a sýrovou polevou

175 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Koláčovou formu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Koláč: Mrkev a zázvor očistíme a nastrouháme. Kandovaný zázvor nakrájíme na kousky. Do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletý i strouhaný zázvor (lžíci strouhaného zázvoru necháme na konečnou ozdobu), a špetku soli. Do mísy dále přidáme strouhanou mrkev, rozinky a cukr. V druhé misce smícháme olej s vejci a s pomerančovou šťávou. Roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého těsta, které urovnáme do připravené formy a pečeme asi 75 minut.
  • 3
    Sýrová poleva: Smetanový sýr rozmícháme dohladka s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.
  • 4
    Konečná ozdoba: Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Vychladlý koláč potřeme sýrovým krémem, ozdobíme nastrouhanou mrkví a kandovaným a mletým zázvorem. Servírujeme nakrájený na klínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.