Zdobený rebarborový koláč s třešněmi
120 min.

Ingredience
- 285gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVoda pitná
- 450gramůTřešně
- 450gramůReveň (Rebarbora)
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 285gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- 2V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj jednu větší a jednu menší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.
- 3Na pomoučněném vále vypracujeme větší kouli těsta dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na patnáct minut do chladničky.
- 4Mezitím smícháme ovoce (třešně mohou být i kompotované, rebarboru nakrájíme na malé kostky) s cukrem, škrobem a plníme do formy. Rozválíme i druhou kouli, vykrojíme čtyři ozdobné tvary (čtyřlístky, srdce apod.), odložíme je a vyválenou plackou přikryjeme ovoce tak, abychom mohli obě placky spojit. Vykrojené tvary položíme ozdobně na těsto, celý koláč pomažeme mlékem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi čtyřicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.