Žebírka glazovaná
35 min.

Ingredience
- 1kilogramJehněčí žebírka
- Marináda
- 65mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžíceBrandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
992 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
86 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
97 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žebírka dáme na alobal a bohatě potřeme marinádou ze sójové omáčky, prolisovaného česneku, medu, nastrouhaného zázvoru a brandy ze všech stran. Dvakrát je obalíme a na krajích dobře uzavřeme, aby nám neunikala šťáva a necháme asi 30 minut odpočívat.
- 2Grilujeme přímou metodou, rošt nastavíme 3 cm nad zdroj tepla. Žebírka zabalená v alobalu položíme na rošt a z každé strany grilujeme 10 minut.
- 3Žebírka vyjmeme z alobalu a opět položíme na rošt a vždy po 1 minutě je obrátíme a hojně potřeme marinádou. Takto postupujeme, dokud neznědnou a nezískají křupavou glazuru, asi tak 9 minut. Doba grilování celkově je asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.