Žebírko se zelím
50 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
 - 1litrVoda pitná
 - 700gramůVepřové kotlety
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 3stroužkyČesnek
 - 1kusCibule
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 5kusůBrambory
 - 500gramůZelí kysané
 - 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1kusPaprika zelená
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 2špetkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaMajoránka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kotlety, potřeme máslem, osolíme, opepříme a na pánvi v horkém oleji z obou stran opečeme. Opečené maso dáváme stranou a na výpeku osmahneme slaninu a cibuli.
 - 2Přidáme sladkou papriku, rozmačkaný česnek, na kolečka nakrájenou papriku a zelí, které scedíme. Všechny suroviny restujeme až do změknutí zelí.
 - 3Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, které naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy, na ně položíme opečené kotlety, vylijeme zelí, zalijeme smetanou, posypeme majoránkou a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.