Želé s kousky ovoce
35 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 5lžičekŽelé dortové
- 250mililitrůSirup pomerančový
- 620mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPomerančová kůra
- Oranžový ovocný salát
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme asi 620 ml vody, přidáme cukr a pomerančovou kůru. Přivedeme k varu a mícháme, dokud tekutina nezačne probublávat.
- 2Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
- 3Do misky vložíme želírovací granule s trochou tekutiny. Nalijeme znovu do hrnce s horkou tekutinu a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Poté do tekutiny přilijeme pomerančový sirup a zamícháme. Připravíme si 8 středně vysokých skleniček, do kterých pomerančovou želatinu rozlijeme. Dáme asi na 2,5 hodiny do ledničky, aby želatina ztuhla.
- 5Mezitím oloupeme pomeranče a nakrájíme na kostičky. Meloun vykrojíme z kůry a také nakrájíme na kostičky. Smícháme v misce s kuličkami hroznového vína. Z ledničky vyndáme skleničky s želé. Navrch každé skleničky naskládáme kousky ovoce a můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.