Zelená bešamelová omáčka k zeleným rajčatům
55 min.
Ingredience
- 200gramůStrouhanka
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůRozmarýn čerstvý
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 250mililitrůVývar zeleninový
 - 100gramůSýr Gouda 45%
 - 3gramyMuškátový oříšek
 - 20mililitrůCitronová šťáva
 - 600gramůRajčata
 - 10gramůBazalka
 - 3kusyVejce slepičí
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 10gramůČesnek
 - 60gramůPistácie
 - 10mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme stopky. Zaoblené konce trochu seřízneme a rajčata necháme na kuchyňském papíru oschnout. Na talíře si připravíme mouku, vejce a strouhanku smíchanou s parmazánem. Vejce okořeníme solí a pepřem a rozředíme několika kapkami vody. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje a osmažíme na něm rozmarýn a česnek. Rajčata obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Poté je smažíme v horkém oleji asi 1 minutu z každé strany dozlatova. Položíme je na kuchyňský papír, necháme okapat. Rozehřejeme máslo a rychle na něm opražíme mouku. Přilijeme vývar a mléko, dobře rozmícháme, vaříme 10 minut. Přidáme sýr a necháme jej rozpustit. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Bazalku rozmixujeme s trochou citronové šťávy. Spolu s pistáciemi ji vmícháme do omáčky a podáváme ke smaženým rajčatům. K tomuto pokrmu se hodí zlatožlutá šafránová rýže.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.