Zelená pepřová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceOlej bodlákový
 - 50mililitrůVíno bílé
 - 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 1špetkaSůl
 - 100mililitrůHovězí vývar základní
 - 3lžíceCalvados
 - 2lžičkyNakládaný zelený pepř
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.
 - 2Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.
 - 3Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.
 - 4Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.