Zelené fazolky zapečené s eidamem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
    • 20gramůOlej rostlinný
    • 10gramůMouka pšeničná hladká
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVejce slepičí
    • 40gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.
  • 2
    Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.