Zelené fazolky zapečené s eidamem
60 min.

Ingredience
- 250gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 20gramůOlej rostlinný
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.
- 2Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.