Zelené lasagne
65 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 80gramůSlanina vepřová
- 150gramůVepřové maso mleté
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůJíška instantní
- 100gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
- 200gramůLasagne
- 100gramůHovězí maso mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila.
- 2Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla.
- 3Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.