Zelenina dušená s tofu
30 min.
Ingredience
- 90gramůKukuřice cukrová nakládaná
 - 250gramůSýr sójový - Tofu
 - 60gramůFazolové lusky zelené
 - 125gramůZelí čínské
 - 1kusKarotka
 - 90gramůHlíva ústřičná
 - 60gramůVodní kaštany v nálevu
 - 3decilitryOlej rostlinný
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 - 1lžíceOmáčka sojová světlá
 - 3lžíceVoda pitná
 - 0,5lžičkaOlej sezamový
 - 5gramůHouby čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
78 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do teplé vody namočíme na 20 minut houby, poté je opláchneme, necháme okapat, odstraníme tuhé části a osušíme.
 - 2Tofu nakrájíme na malé dílky - cca 18 kusů. Fazolky očistíme a pokrájíme, pokrájíme čínské zelí a karotku na stejnou velikost jako fazolky. Kukuřičky rozkrojíme na poloviny a houby a kaštany rozkrojíme také na poloviny.
 - 3Rozpálíme v předehřátém woku olej, přidáme tofu a 2 minuty smažíme. Vynjmeme a necháme okapat. Slijeme olej a necháme jen 2 lžíce. Přidáme čínské zelí, fazolky, karotku a mícháme 1 minutu. Přidáme kukuřičky, kaštany a houby. Mícháme, přidáme sůl, sójovou omáčku, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vše povaříme 1 minutu.
 - 4Zakápneme sezmamovým olejem a podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.