Zelenina zapečená s vejci
50 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůPórek
- 400gramůRajčata
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 3decilitryMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme na pánev s 3 lžícemi oleje a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
- 2Podušený pórek rozložíme do vymaštěného kastrolu, pokryjeme plátky omytých rajčat, osolíme, opepříme a zapečeme v troubě.
- 3Po chvíli zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Zvolna dopečeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.