Zeleninová paella s čočkou
45 min.

Ingredience
- 300gramůHrachové lusky
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150gramůČočka žlutá
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou.
- 2V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé.
- 3Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme.
- 5Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit.
- 6Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.