Zeleninová polévka
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 66,6gramůTuk
- 100gramůMrkev kořen
- 0,6gramMuškátový květ
- 13,3gramůPolévkové koření
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 300mililitrůVoda pitná
- 6,6gramůPetržel - nať
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůPetržel kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na menší kostičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
- 2Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a vývarem ze zeleniny.
- 3Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- 4Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 5Nakonec do polévky přidáme hrášek a uvařenou zeleninu a znovu krátce povaříme. Přidáme polévkové koření a ještě polévku povaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.