Zeleninová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
571 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na menší kostičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a vývarem ze zeleniny.
  • 3
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
  • 4
    Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 5
    Nakonec do polévky přidáme hrášek a uvařenou zeleninu a znovu krátce povaříme. Přidáme polévkové koření a ještě polévku povaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.