Zeleninová polévka s droždím
55 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyBrambory
- 1kusPórek
- 2lžíceHouby sušené
- 60gramůDroždí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 0,5kostkaBujón hovězí
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody.
- 2Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
- 3Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme.
- 4Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině.
- 5Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením.
- 6Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.