Zeleninová polévka s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 800gramůHovězí libové
 - 2litryHovězí vývar základní
 - 400gramůRajčata
 - 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaBazalka
 - 800gramůZeleninová směs jarní - mražená
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci přepustíme máslo, vložíme maso, cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut při střední teplotě, až maso zhnědne a cibule je měkká.
 - 2Přilijeme masový vývar, rajčata z konzervy bez šťávy, mraženou, míchanou zeleninu, nakládanou kukuřici a bazalku. Osolíme, opepříme, hrnec přiklopíme a přivedeme k varu.
 - 3Snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.