Zeleninová polévka se strouháním
50 min.
Ingredience
- 33gramůCibule
- 27gramůVejce slepičí
- 33,2gramůTuk
- 200gramůZelenina kořenová
- 33gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 13gramůSůl
- 0,1gramMuškátový oříšek
- 33gramůMáslo čerstvé
- 13gramůPetržel - nať
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 33gramůKvěták
- 13gramůPaprika mletá sladká
- 2litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.
- 2Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.
- 3Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.
- 4Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.
- 5Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.
- 6Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.
- 7Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.