Zeleninová polévka se strouháním

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
467 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Mírně ji osmahneme na dávce tuku, přidáme očištěnou, opláchnutou a na nudličky nakrájenou zeleninu a na malé růžičky rozebraný květák.
  • 2
    Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem.
  • 3
    Uvedeme do varu a vaříme, až je zelenina téměř měkká.
  • 4
    Do polévky zavaříme strouhání, které jsme připravili z hladké mouky a vejce, přidáme hrášek, strouhaný muškátový oříšek, zjemníme máslem, přisolíme a povaříme.
  • 5
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky až při podávání.
  • 6
    Příprava strouhání: Z prosáté mouky a vajec zpracujeme nudlové těsto a necháme je odpočinout.
  • 7
    Potom těsto nastrouháme na vál nebo na utěrku na struhadle se širšími slzičkami. Strouhání rozdělíme po celé ploše. Necháme je proschnout a poté zavaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.