Zeleninové casserole
80 min.
Ingredience
- 3lžícePetržel - nať
 - 1lžícePažitka
 - 3lžíceOlej olivový
 - 250gramůBrambory
 - 200gramůKarotka baby
 - 500gramůKedlubna
 - 600mililitrůVývar zeleninový
 - 300mililitrůVíno bílé
 - 1špetkaCukr třtinový
 - 50gramůSýr Čedar
 - 250gramůŽampiony čerstvé
 - 200gramůCuketa
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžičkaOmáčka sójová
 - 200gramůFazole bílé
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 2lžičkySolamyl
 - 8kusůŠalotka
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 0,5kusChilli paprička
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků.
 - 2Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme.
 - 3Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut.
 - 4Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.